Éjszakai izzadás gyermekeknél

Az éjszakai izzadás a gyermekeknél gyakori, és gyakran közvetlen következményei a környezeti tényezőknek, például túl sok takarónak vagy nehéz pizsamának. Amikor a környezeti okok miatt az éjszakai izzadás a gyermekek számára, a szálláshelyek könnyen elkészíthetők, hogy segítsenek nekik lehűlni és kényelmesen visszatérni aludni. EduBook szerint: “Ha nincs környezeti oka az éjszakai izzadásának, és nincs kisebb betegsége, akkor gyermekorvosának ellenőriznie kell.”

Éjszakai rémületek

A gyermekeknél az éjszakai izzadás környezeti okai miatt más lehetséges okok is vannak arra, hogy a gyermek ébredjen fel fejről a lábujjra alvás után, néhány orvosi, néhányan nem. Az egyik lehetőség a 4-12 éves korosztályban, bár ritkán fordul elő, az éjszakai izzadás az éjszakai rémületek miatt következhet be. Bár valóban ijesztő és gyakran alvás-járással kombinálva, az éjszakai rémületek nem jelentenek veszélyt a gyermekek számára. Azonban, ha egy minta kialakul, jó lehet a szülők számára, hogy orvoshoz forduljanak gyermekük számára.

Fertőzés

Az éjszakai izzadás másik oka a fertőzés. Egyes bakteriális és vírusfertőzések hatásai közé tartozik a lázzal járó túlzott izzadás. Ebben az esetben fontos védeni a kiszáradást a testfolyadékok túlzott mértékű elvesztésétől. Különösen, ha a gyermek torokfájással vagy hidegvérrel rendelkezik, igazi hideg italt kínál, és biztosítja a megnyugtató és kényelmes intézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy segítsen neki visszatérni az éjszakára.

Orvosi szempontok

A Mayo Klinika szerint “a túlzott izzadás, amely a test nagy területeire hat, és ez ébren és alvás közben történik, valószínűleg egy mellékhatás egy gyógyszer vagy egy betegség vagy állapot jele, mint például a hiperaktív pajzsmirigy”. A környezeti tényezők miatt az éjszakai izzadás egyéb súlyos egészségügyi állapotok, például HIV / AIDS, asztma, cukorbetegség, endocarditis, tuberkulózis vagy rák, beleértve a leukémiát, Hodgkins vagy nem-Hodgkins-limfómát, melanomát vagy májrákot is jelezhet.

További okok

A súlyos egészségügyi állapotok mellett más gyermekeknél az éjszakai izzadással összefüggő, kevésbé felmerülő egészségügyi problémák is lehetnek autoimmun betegségek, mint például a sclerosis multiplex, a myasthenia gravis, a fibromyalgia és a lupus, valamint a gyomor-nyelőcső reflux és agyi bénulás is. Agyi bénulás esetén az orvosi szempontok figyelmen kívül hagyása a fejlesztési késleltetéssel, rohamokkal, hallási problémákkal és mozgási problémákkal járna.

Figyelem

Ha a gyermek éjszaka túlzott izzadást tapasztal, lázzal, horkolással vagy légzési nehézséggel jár együtt, akkor jelentős oka lehet aggodalomnak, és orvosi értékelést kell keresnie. Fontos megjegyezni, hogy a gyermekek túlzott éjszakai izzadását okozó, gyakran előírt gyógyszerek közé tartoznak az antidepresszánsok, a pirula elleni, a hormonterápia és a cukorbetegség elleni gyógyszerek.