Jumpsoles vs erő cipő

Sok sport egy nagy függőleges ugrást jelent. A kosárlabdázás, a röplabda vagy a labdarúgó-labdázás felugrása minden támaszkodni képes magasra ugrásra. Számos programot, rendszert, eszköztípust és oktatási segédeszközt kínál, amelyek növelik az ugratási képességét, de az egyik legnépszerűbb lábbeli a felemelt lábfej platformmal. Az ilyen jellegű képzési segédeszközök leggyakoribb márkái az erős cipők és csúszópálcák, amelyek 2010 augusztusától 139,99 dollárért és 89,99 dollárért álltak rendelkezésre.

Funkció

A jégpáncélok olyan szilárd gumi platformok, amelyek a szokásos cipőkön át hevernek a lábfejre, míg az Erősítő Cipő kosárlabda stílusú edzőcipő, beépített lábfejes platformmal. Mindkét design arra kényszeríti Önt, hogy tartsa a súlyát a lábujjakon, amikor dolgozik, ami növeli a munkaterhelést a borjú izmokban. Mindkét gyártó szerint az eredmény az alsó lábszár erősségének, teljesítményének és méretének növekedése, ami jobb ugráshoz és futási képességhez vezet.

felhasználások

A csúszómászók és az erőcipők viselnek a plyometricset végző sportolók. A pliometria egy olyan képzési forma, amely ismétlődő ugrásokkal, komlékkal vagy határokkal jár. Mivel a sarkadok nem tudnak megérinteni, amikor ezeket a segédeszközöket viselik, a borjú izmok állandó feszültség alatt állnak. Mindkét típusú képzési segédeszköz kifejleszti az egyensúlyt és az alsó végtagok sajátkezelését, ami a veleszületett végtagpozíciód.

Alkalmasság

Erő A cipők és a csúszkák nem alkalmasak kezdőknek, mivel a borjak iránti kereslet sérülést okozhat, ha az izmok és az inak nem elég erősek. A fiatal sportolóknak és a plyometrikus edzéseknek új alapot kell létrehozniuk az általános alsó test fitneszhez, erősséghez és kondicionáláshoz, mielőtt a Strength Shoes, Jumpsoles vagy bármely más edzőcipővel felemelt lábfej platformot használnak.

Hatékonyság

A Jumpsoles és a Strength Shoes felhasználóinak anekdotikus bizonyítékai azt sugallják, hogy ezek a képzési segédeszközök működnek. A két modell felhasználója szerint a vertikális ugrásban, a 40 yard-es sebességben és a borjú körvonala nő, de az empirikus bizonyítékok kevésbé meggyőzőek. “Strength Shoes: Pain, No Gain? Dr. Fred Hatfield, M.S. SSC, valamint a James Madison Egyetemhez társított erő és kondicionáló edző két összefoglaló tanulmányt foglal össze az erőcipők hatásáról. Egy Porcari és munkatársai által 1996-ban készített és a “Forrás és kondicionálás kutatásában” című tanulmány A 40 méteres sprintben, a függőleges ugrásban és a borjúszövetben a teljesítmény 0,5-1,6 százalékos növekedése. Egy korábbi, Cook és munkatársai által 1993-ban végzett és az American Journal of Sports Medicine című tanulmányban A vizsgálati eredmények összehasonlítva a kontrollcsoporttal Mindkét tanulmány a kontrollcsoporttal összehasonlítva a platform-cipő csoportban a sérülések számának növekedését jelzi.

Vigyázat

Mindkét erősítő cipő és a jumperek nagyobb terhet rónak a tehenre és az Achilles-ínre. Bár ez a növekedés az ilyen típusú képzési támogatás célja, ez is az óvatosság oka. Az akut és krónikus sérülés kockázatának minimalizálása érdekében fokozatosan növelje edzésének időtartama, intenzitása és gyakorisága. Folytassa a sétát a kocogástól a futóköteles futásig, mielőtt továbblépne a fejlett plyometrics fúrókra, mint például a squat ugrások, a mélységi ugrások és a korlátok.