Szerecsendió és testsúlycsökkenés

A mogyoró megérkezik egy trópusi örökzöld ázsiai indián anyjának. Egyes karibi szigetek, mint például a Grenada, szintén szerecsendió fákat szaporítanak. Az arab kereskedők által Európában bevezetett és később a portugál tengerészek által a 16. században átadott gömbölymet történelmileg nagyrészt kereskedelmi jellegűnek tekintették, és régóta nagyra értékelik a gasztronómiai és gyógyászati ​​tulajdonságait. Ha szeretné felfrissíteni a diétás viteldíját, nézzen bele a szerecsendióba és a fogyásba.

A földimogyoró magas rosttartalmú, ami segít a teljes kalóriaszegénység elérésében, valamint a telített zsírok – a tápértékének 58 százaléka -, amelyek szabotálják az erőfeszítéseit a fogyás érdekében. A földimogyoró egyéb táplálkozási jellemzői alacsony nátrium és alacsony koleszterinszint. A mogyoró az ásványi mangán kiváló forrása, amely katalizátorként szolgál a zsírok és a koleszterin lebontására, ami fontos folyamat a fogyás során.

Bár valószínűleg felismeri a szerecsendió ízét a tojáslevelekben vagy a fűszeres tortaban, lehet, hogy nem ismeri a fűszer gyógyhatását. A kis dózisú földimogyoró szerecsendiója megnyugtatja a gyomor fájdalmát, vagy eloszlik a felhalmozódás. A fűszer segíthet enyhíteni a hányást és hányingert. A mogyoró megalázó – alváskeltő – így elméletileg a szerecsendió lehet a vacsora alatt aludni, ezáltal csökkentve a kalóriabevitelt.

A mogyoró olajat gőzölésen keresztül nyerjük ki az anyából. Lenyelve, kevert formában gyógyhatású testet dörzsölni vagy aromaterápiai alkalmazásokhoz használhat. A tulajdonságok kedvelői közül a szerecsendió szerepe a stressz és szorongás enyhítésének, ami segíthet a fogyásban.

A szerecsendió illóolaj tartalmaz egy myristica néven ismert anyagot, amely feleslegben mérgező kábítószer. A mogyoróolaj túladagolása hallucinációkat, hányást, rohamokat és halált okozhat. Az ételek ízesítésére használt mennyiségekben azonban a szerecsendió kevés veszélyt jelent.

Bár a szerecsendió jó forrás a táplálék szálak, használva ez a segédeszköz a fogyás nem tanácsos. Több mint 12 tsp szerecsendió porított vagy olajos formában mérve mérgezhet. Még akkor is, ha mérsékelt mennyiségben használja a diétát – 6-8 ts – kellemetlen mellékhatásokat okoz, mint például szédülés, hányinger, szájszárazság és szabálytalan szívverés. Egyéb anyagok, mint például a korpa, hatékonyabban töltik ki a mérgezés veszélye nélkül.

Jellemzők

Hatások

szempontok

tévhitek

Megelőzés / Solution