Bizonyos pektin összetevők

A pektin egy élelmiszer-adalékanyag, amelyet elsősorban háztartási konzervdobozként használnak fel, valamint gyümölcsdzsemeket és zseléket állít elő. Természetes termék a citrusfélék, például a limes és az alma héjából készült. A Kraft Foods a pektin Certo márkáját gyártja és eladja az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Kanadában. A Certo folyékony pektin készítmény. A fő különbség a pektin és más elérhető márkák között az összetevői.

típusai

Certo az eredeti folyékony pektin formula, amelyet az Egyesült Államokban 1912 óta forgalmaznak, a Kraft Foods honlapján. Ezenkívül kevesebb ideig kell beállítani, mint a porított pektin. A Certo márkanevű kiskereskedelmi forgalmazott folyékony pektin egyszeri felhasználású tasakok formájában kerül forgalomba, amelyek csomagonként körülbelül 6 unciát tartalmaznak.

Certo Pectin Base

A Certo brand pektin fő összetevője a gyümölcs pektin, a cég honlapján. A Kraft Foods címke a Certo esetében nem határozza meg a pektin eredetét a termékben. Általában az almák a folyékony pektinek forrása, mint például a Certo, az Oregon State University’s Extension Service szerint. A mész és más citrushéjak gyakran a porított pektin forrása. A Kraft Canada honlapja szerint a Kanadában forgalmazott Certo pektin Mexikóban termesztett gyümölcshéjhéjat használ. A Kraft UK honlapja szerint a Certo gyümölcs pektin almából származik.

Kiegészítő összetevők

A Certo pektin címke első összetevőjeként felsorolt ​​víz a legnagyobb mennyiségű összetevőt jelenti. A Kraft Foods Certo folyékony pektin tartalmaz citromsavas és tejsavas savat, ami segít a gélesedés folyamatában a receptjeiben használt gyümölcsöknek. A Kraft Foods kálium-citrátot ad a Certo pektinhez, hogy szabályozza a fő összetevők savasságát. A Certo pektinben lévő tartósítószer a nátrium-benzoát, amelyet általában az USA Food and Drug Administration kezel.

Bizonyos felhasználás

A Kraft Foods recepteket és utasításokat nyújt a Certo pektin használatához házi zselék, konzervek és dzsemek készítéséhez. A cég weboldala is kínál egy cukorka receptet, amely Certo-t használ. A Certo nem megfelelő olyan receptekhez való alkalmazásra, amelyek porított pektint igényelnek, a Kraft Foods szerint. A Certo-t használó receptek összetevőinek aránya csak a folyékony pektinnél tesztelt. A Kraft Foods és más gyártók olyan porított pektintermékeket gyártanak, amelyeket akkor használhat, ha csökkenteni kívánja a cukrot a zseléin, és megőrzi vagy felhasználja a mesterséges édesítőszereket.