Csecsemő túlélési úszási órák

Az Egyesült Államokban az 1. és 14. év közötti gyermekek a víz nemkívánatos sérülések miatt a második haláloként fulladnak meg. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjai 2007-ben az USA-ban 3,443 fulladást jelentettek, az 1-5 évesek közül a halálos kimenetelű sérülések közül 30% -ot fulladtak meg. Az ilyen ijesztő statisztikával lehet, hogy figyelembe veszi a csecsemő túlélési úszások leckéit. Vélemények és eredmények vegyesek.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémián 2010. július 1-jén kiadott politikai nyilatkozat arra figyelmeztet, hogy a kisgyermekek és a férfi tizenévesek a legnagyobb fulladásveszélyt kockáztatják, és az első kor után a fiúk nagyobb veszélyt jelentenek, mint a lányok. Egy korábbi szakpolitikai nyilatkozat felülvizsgálatakor az AAP pihenteti a korábban 1-4 éves korú gyermekek úszási óráit, és most két tanulmányt jelentett be, amelyek szerint a csecsemő úszás leckék nem növelik a fulladás veszélyét, és ténylegesen csökkenthetik azt. Bár az AAP szerint még nincs elegendő bizonyíték arra, hogy ajánljuk az 1-4. Gyerekek úszási óráit, már nem tanácsolnak ellene. Az AAP továbbra is hangsúlyozza, hogy egyetlen tanulmány sem mutatta ki az 1 évnél fiatalabb csecsemők programjainak biztonsági előnyeit.

Dr. Harvey Barnett 1966-ban elindította a Csecsemőfürdõt. 2006-tól az ISR 790 dokumentált példát jelentett be, amelyek során a gyermekek ISR-túlélési technikákat használtak, hogy megmentsék magukat.

Az ISR 6- 12 hónapos gyermekeknek és 1-6 éves gyermekeknek tanfolyamokra tanít. Nem kínálnak osztályokat 6 hónapnál fiatalabb csecsemőknek. Az ISR “önmegmentője” a 6-12 hónapos csoportban tanítja a gyermekeket, hogy tartsák magukat a víz alatt, a víz alá menjenek, a hátukon gördüljenek, és segítség nélkül segítsenek úszni, amíg meg nem találják őket. Kezdetben az önmegmentési lépések megtanulása csecsemők úszni pelenkákat viselnek, de később rendszeres ruhákban vesznek részt önmentés közben. A csecsemőket lefelé helyezzük a vízbe, és megtanítjuk, hogy a hátukra gördüljenek, de a csecsemők csak néhány másodpercig lefelé néznek le. Az 1-6 éves osztályok ugyanolyan készségeket tanítanak a gyerekeknek, mint a fiatalabb osztályokban, e két kivétellel: az idősebb gyerekek megtanulják úszni a fejüket lefelé, a gyomrába gördülni és úszni a medence széléig , A pihenés között úszik lefelé a hátukon.

A csecsemő túlélési úszási órák továbbra is ellentmondásosak, és néhány orvos figyelmezteti a szülőket a csecsemők potenciális veszélyeztetettségére klórozott medencékben. A vízpelenka nem akadályozza meg a székletanyag belépését a vízbe, és a cryptosporidium nevű parazita hasmenést és gyomorfekélyt okozhat. A parazita veszélyesebb lehet gyenge immunrendszerű csecsemők számára. A szülőknek fel kell kérniük gyermeke orvosát, hogy a gyermeknek füldugókat kell-e úszni, ha füldugó van. Úszófül, vörös és puffadt szemek, valamint a túl sok medencevíz lenyelésének betegségei további, de kezelhető aggodalmak. Egyes kutatók tanulmányozták a gyermekkori asztma és az úszómedencék közötti csecsemők közötti kapcsolatot, de az eredmények vegyesek. Egy tanulmány szerint 6 hónap alatt úszott csecsemőknél nagyobb a zihálás és a mellkasi torlódás, míg egy másik tanulmány szerint a babák, akik nem költöztek az 1. forduló előtt, nagyobb kockázatot jelentettek az asztmás diagnózisra akkor, amikor 6 éves volt. A csecsemők kikapcsolódnak, miután kiszálltak a medencéből, és jól szellőztetett területeken úsznak.

Az AAP hangsúlyozza, hogy a csecsemő fulladás megelőzésének legnagyobb tényezője a felügyelet, és az úszási órák nem helyettesítik az éber felnőtteket. Ne hagyja – akár egyetlen pillanatig is – egyedül vagy egy másik kisgyermekkel a víz közelében, például medencék, gyógyfürdők, fürdőkádak, vízelvezető árkok, WC-k és öt gallonos vödröket. Kerülje el az alkoholfogyasztást, telefonbeszélgetést, házigazdák elvégzését vagy a gyermekek meglátogatásakor másokkal való látogatását. Tartsd be a karját egy gyermeknek a vízben, lehetőleg mindenkor ténylegesen kapcsolatba kerülj vele.

American Academy of Pediatrics Policy Statement

Csecsemő-fürdő forrás

Önmentő

figyelmeztetések

Utolsó figyelmeztetés