Földimogyoró és zsírmáj?

A földimogyoró kényelmes és ízletes ételeket készít önmagában vagy ösvény keverékekben, és tele vannak alapvető tápanyagokkal. Előnyei lehetnek a zsíros máj kezelésében, ami általános állapot. A legjobb eredmény érdekében vegye őket mérsékelten a kiegyensúlyozott étrend részeként, és forduljon orvosához, ha aggodalma van.

Zsíros máj és táplálkozás

Nem alkoholos steatohepatitis, vagy zsírmáj, akkor fordul elő, amikor a zsír felépül a májban. Az állapot gyakran tünetmentes, de komplikációkhoz vezethet, mint például a máj-hegesedés vagy a májelégtelenség. A zsírmájnak vannak olyan kockázati tényezői, amelyek nem változnak, például egy idősebb kortól vagy férfiaktól, a Mayo Clinic szerint. Azonban a máj egészségének előmozdításának módjai közé tartozik az alkoholfogyasztás és az orvos étrendi ajánlásának követése, például a telített zsírbevitel korlátozása.

Koleszterin szintek

A zsíros máj kezelésének célja a koleszterinszint csökkentése, a Mayo Clinic szerint, és a földimogyoró képes segíteni. Egy uncia mogyoró 14 gramm zsírt tartalmaz, beleértve a 11,3 gramm telítetlen zsírt és csak 1,9 gramm telített zsírt. A telítetlen zsírok helyett telítetlen zsírok kiválasztása csökkentheti koleszterinszintjét az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Igazgatóságának 2010-es étrendi irányelvei szerint. A diétás rost és a fitoszterolok más koleszterinszint-csökkentő tápanyagok mogyoróban, a Linus Pauling Intézet Micronutrient Information Center szerint.

Súlykontroll

A súlycsökkenés, ha túlsúlyos vagy elhízott, megakadályozhatja a zsírmájat, vagy segíthet az állapot kezelésében, a Mayo Clinic szerint. Azok az egyének, akik rendszeresen eszik diófélék vagy földimogyoró, általában alacsonyabb testtömegűek, a Linus Pauling Intézet Micronutrient Információs Központja szerint. A mogyoró és a dió segít enni kevesebb kalóriát enni, mert fehérje és rost, amelyek töltő tápanyagok. Egy uncia földimogyoró 161 kalóriát tartalmaz, így megakadályozza a súlygyarapodást a táplálékhoz való hozzáadásukhoz, és más kalóriatartalmú források helyett enni.

2. típusú cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegség fokozza a nem alkoholos zsírmáj kifejlődésének kockázatát, és lehetővé teszi a komplikációk kialakulását a Mayo Clinic szerint. A rendszeres testmozgás és az egészséges testtartás fenntartása javíthatja a vércukorszintszabályozást a cukorbetegség megelőzésére vagy a betegség szabályozására. Mindegyik mogyoró 2,4 gramm étkezési rostot tartalmaz, ami lassítja az emésztést és stabilabb a vércukorszintje. Továbbá a mogyoróban lévő egyszeresen telítetlen zsírok csökkenthetik vércukorszintjüket a Mayo Klinika szerint.