Lecitin por vs. lecitin granulátumok

A lecitint, amelyet a kereskedelmi főzéshez használnak és természetes kiegészítésként értékesítenek, néha tejfürdőkhöz és szeletekhez is hozzáadják. Használható por alakban, valamint granulátumokban is. Függetlenül attól, hogy lecitint vagy lecitint tartalmaz, mindig vegye fel a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltatóval, mielőtt hozzáadná ezt a kiegészítő étkeztetési tervhez.

A Lecithinről

A lecithin, amely hasonlít a zsírokra, minden élő lény sejtjeiben él. A kereskedelmi élelmiszergyártók elkülönítik a lecitint a tojássárgától és a szójababtól, hogy emulgeálószerként vagy olyan vegyületekként használhatók fel, amelyek összekapcsolják az olyan összetevőket, mint az olaj és az ecet, amelyek nem keverednek könnyen. Néhányan természetes kezelésként vesznek részt az Alzheimer-kór, az alacsonyabb koleszterinszint csökkentésében vagy a fogyásban. Nincs klinikai bizonyíték arra vonatkozóan, hogy megerősítené a lecitin használatát ezen orvosi problémák miatt.

Powder Versus granulátumok

Ön megvásárolhatja a lecitint, amelyet pirulák formájában, valamint por vagy granulátum formájában egészítsen ki. Sokan kereskedelmi forgalomban beszerezhető lecitinport vagy granulátumot használnak elsősorban szójababból, hogy tejfürdőkhöz vagy szalonnákká keverjenek. A szójalecitin por feldolgozásra kerül, hogy elkerülje a szója azon részét, amely ösztrogénszerű hatással bírhat. Ez jó választás azoknak az embereknek, akiknek tanácsos volt elkerülni a szóját a hormonokra gyakorolt ​​hatásuk miatt, például a mellrákos betegeknél. A lecitin-granulátum szójaolajból készült szójaolajból készült, így a granulátumok tartalmazzák ezeket az ösztrogénszerű vegyületeket. Ha nem tudsz szóját fogyasztani, akkor néhány lecitinport és granulátumot tojássárgájából készítenek.

Táplálás

A lecitin por és a lecitin granulátum viszonylag alacsony a kalóriákban. A lecitin por egy evőkanál adagja 50 kalóriát tartalmaz, míg egy evőkanál granulátum 80 kalóriát tartalmaz. A granulátumok kissé magasabbak a zsírban, 8 gramm adagonként, szemben a 2,5 gramm por adagban. Sem a lecitin granulátum, sem a lecitinpor nem jelent jelentős vitamint vagy ásványi anyagot.

szempontok

Függetlenül attól, hogy a lecitinport vagy a lecitin granulátumot fogyasztja, mindig az utasítások szerint fogyasztja. A napi 10-30 gramm lecitint nem okozhat mellékhatásokat, a magasabb dózisok olyan egészségügyi problémákat okozhatnak, mint a hasmenés, bőrkiütés, émelygés és hányás, súlygyarapodás, szédülés és abnormális szagok.