Limonádé terhesség alatt

A limonádé egy frissítő ital, amely megnyugtatja a reggeli betegséget a terhesség alatt, és sok C-vitamint kínál, de a túl sok cukortartalmú limonádék fogyasztása felesleges súlygyarapodást okozhat. Szerencsére számos mesterséges édesítőszert a terhesség ideje alatt hagytak jóvá, habár a cukrozatlan citromvíz lehet a legjobb választás.

Citrom és hányinger

A citromlé vízben lúgosodik, ami egy italt hoz létre, amelyet az Encyclopaedia Britannica biomedical sciences szerkesztője, Kara Rogers mondott, semlegesíti a gyomorsavakat. Rogers elmondta a szakértőknek, hogy bár a reggeli betegség pontos oka ismeretlen, a citrom illata és íze jól ismert a nyugtatóság kedvéért. Hozzátette, hogy a megnövekedett gyomorsav mellett a terhes nők az első trimeszterben “fokozott szagérzetet” és magas hormonszinteket tapasztalnak, amelyek “úgy tűnik, hogy kombinálódnak az émelygés és a hányás tüneteinek kialakulásához.

Kalóriák a limonádéban

A természetesen előforduló édesítőszereket, például az asztali cukrot és a kukoricaszirupot tápláló édesítőszereknek is nevezik. Kevés táplálékkiegészítőt kínálnak a kalórián kívül, és feleslegessé teheti a szükségtelen tömeggyarapodást. A Centers for Disease Control és megelőzés szerint egy 12 oz. A pohár limonádé, amely tápláló édesítőszert tartalmaz, körülbelül 168 kalóriát tartalmaz. A CDC megjegyzi, hogy az italokból származó kalóriák nagy hatást gyakorolnak a súlygyarapodásra, és hogy a fogyasztók napi 700 kalóriát kímélhetnek gondos italválasztékkal, például a limonádék null kalóriás citromvíz helyettesítésével.

Mesterséges édesítőszerek

A Szövetségi Gyógyszerészeti Hatóság által a terhesség alatt mérsékelt alkalmazásra jóváhagyott mesterséges édesítőszerek közé tartozik a Stevia (rebaudiozid A), a Sunett (aceszulfám kálium), az Equal vagy a Nutrasweet (aszpartám) és a Splenda (szukralóz). Az aszpartám gyakori a kalória nélküli limonádékban. Az American Terhességi Szövetség honlapján az aszpartámot nem szabad olyan terhes nőknél alkalmazni, akik magas vérben található fenilalanin, az aszpartám egyik komponense. A Louisiana Állami Egyetem azt állítja, hogy a fenilalanin rossz terhességi kontrollja a terhesség alatt, különösen a fenilketonuriát szenvedő nőknél, amelyet PKU-nak is neveznek, a baba késleltetett fejlődéséhez és egyéb születési rendellenességhez vezethet. Az Amerikai Terhességi Szövetség megjegyzi, hogy az FDA mindenkinek tiltja a rákhoz kötött ciklamát-édesítőszereket, míg figyelmezteti a nőket, hogy az édes N ‘Low (szacharin) nem alkalmazható terhesség alatt, mert átlépi a placentát és továbbviszi a magzati szövetben.

Folyadékigény

A megfelelő terápiás hidratáció a BabyCenter weboldalának megfelelően minimálisra csökkenti a fejfájást, hányingert, görcsöket, ödémát, szédülést és koraszülöttséget a harmadik trimeszterben. Az ivóvíz segít enyhíteni a reggeli betegséget, emésztési zavarokat, székrekedést és túlmelegedést. A BabyCenter szerint a terhes nőknek naponta csaknem egy gallon folyadékot kell inni. Sok citromvíz fogyasztása elősegíti a hidratálás fenntartását, de extra fogmosást igényel, hogy elkerülje a fogzománcok savas károsodását.

A limonádé és a citromvíz gazdag C vitaminnal, és a terhesség növeli a vitamin iránti igényt. Az Országos Egészségügyi Intézmények MedlinePlus honlapján elmondható, hogy a skorbut megakadályozása mellett a C-vitamin “valószínűleg hatásos” a vas-felszívódás javítására, ami megakadályozza a vérszegénységet. Az NIH azt mondja, hogy “valószínűleg hatékony” számos orvosi probléma megelőzésére vagy csökkentésére, beleértve a nagy kockázatú terhesség komplikációinak csökkentését, mint például a preeclampsia.

C vitamin