Tejbúcsú csecsemőknél

A tejkiütés gyakori reakció az újszülötteknél és a csecsemőknél, amelyekben kis fehér pattanásszerű dudorok jelennek meg a baba bőrén. Általában ezek a kiütések néhány héten belül kitisztulnak, feltéve, hogy az érintett területet tisztán és szárazan tartja, de a tartós kiütés lehet a tej allergia jele.

Azonosítás

A tejkiütés egy vörös arckiütés, amely gyakori az újszülöttek és csecsemők között az élet első néhány hónapjában. Az állapotot a kis, fehér pattanásszerű dudor jellemzi az arcon, a vállakon és a tetején. Ezek a dudorok vagy “milia” általában a baba arcán, orrán és homlokán jelennek meg, de terjedhetnek a karokra, törzsre vagy a nemi szervekre is.

Okoz

A tejkiütés leggyakrabban elfogadott oka a baba étrendjének változása. A csecsemők és a kisgyermekek éretlen emésztőrendszerrel és immunrendszerrel rendelkeznek, és előfordulhat, hogy nem áll készen az egyes élelmiszerek gyors bevezetésére. Különösen a tehéntej tűnik elsődleges oka a tejkiütésnek, bár a finomított cukros élelmiszerek is hibásak lehetnek.

szempontok

A legtöbb esetben a tejkiütés néhány héten belül eltűnik, de segít az érintett terület tiszta és száraz tartásában. Ha a kiütés továbbra is fennáll, a baba súlyosabb állapotba kerülhet, mint például a tehéntej allergiája vagy más új élelmiszer. A Mayo Klinika szerint az allergiás reakció tünete lehet zihálás, hányás, csalánkiütés és emésztési problémák.

Kezelés

Bár nem létezik általánosan elfogadott kúra a tej kiütésében, egyszerűen a tehéntej elkerülése segíthet a kiütés eltűnésében. Ha szoptat, a tejtermékek eltávolítása saját étrendből is segíthet. Amikor új ételeket visz be a csecsemőjébe, egyszerre csak egy ételt kezdjen el, és mérje fel a baba reakcióját, mielőtt egy másik új étrendhez lépne. Ez segíthet szűkíteni a baba esetleges lehetséges allergiáját.

Alternatív kezelések

Egy homeopátiás gyógyszer a tehéntejről a kecsketejre vált át, mivel nem tartalmazza a komplex fehérjekomponens kazeint. Ha üvegedényt használsz, fontolhatod, hogy áttérsz egy szójaalapú formulára. A hipoallergén formulák széles körben elérhetők számos nagybaba-készítmény gyártótól.