Versenypályák negatívjai

A versenyen való részvétel régóta a középiskolák egyik legfontosabb eleme. Nemcsak hogy segít a gyerekeknek formában maradni, elsajátítani a hangsúlyt és szocializálni, hanem azt is tanítja nekik, hogy nyomás alatt állnak. A verseny arról szól, hogy kihívja magának a javulást. De a versenysport világa negatív is. Ha nem ellenőrzik, a versenysport károsíthatja a sportolókat fiziológiailag, társadalmilag és fizikailag.

Épületnyomás

A versenysportok javítják az atlétikai készségeket, és megtanítják a játékosoknak, hogy dolgozzanak együtt csapattársaikkal és nyerjenek, ami hasznos lehet a tanulságoknak. Amikor a hangsúly az athleticistól a győzelemig válik, azonban egy egyszerre élvezetes és támogató tevékenység egy gyermek nagy nyomás alatt és szorongással töltött munkává alakulhat. A szerelési nyomás, hogy jól játsszon, növelheti a stresszt, és a gyermekek rossz érzést kaphatnak, és elveszíthetik a bizalmat, ha hibákat követnek el vagy veszítenek. Még azok a játékosok is, akik a legtöbb időt nyerik, elveszíthetik a részvétel örömét, mert a magukra gyakorolt ​​nyomást gyakorolják.

A sérülések kockázatának növekedése

A Science Daily szerint a versenyképes siker, amely további órákhoz vezet a képzéshez és a gyakorlathoz, növeli a kiégés és a túlzott sérülések kockázatát. Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a túlzott mértékű sérülések az összes bejelentett sportolási sérülés 50% -át teszik ki. A verseny közben bekövetkező sérülések kockázata szintén emelkedhet. A versenyek intenzitása vezethet a játékosok figyelmen kívül hagyásához, növelve a szakadt szalagok, az izomfájdalmak és más sérülések lehetőségét.

Zavaró kötelezettségvállalás a kizárólagossággal

Annak ellenére, hogy a fókusz fontossága elsajátíthatja a versenyképes sportolók előnyeit, ez a lecke negatív fordulatot hozhat azokban a gyerekeknél, akik nem akarnak részt venni a sportágon kívüli tevékenységekben. Az elnyerés és az idő, amely ahhoz szükséges, hogy tökéletesítsék a győzelemhez hozzájáruló készségeket, a játékosok elveszíthetik azt a vágyat, hogy bármi mást is tegyenek, mert a gyakorláshoz és a játékhoz hasonlít. Az ilyen extrém mértékű kizárólagosság hátrányos lehet, mivel korlátozzák a sportolók képességeit a mérséklésre, szélesítik látókörüket és széles körű diák-sportolókká válnak.

A rossz hozzáállás fejlesztése

A nyerés mindig a sportversenyek egyik fő célja. Az edzők óriási időt töltenek a tökéletes fúrókészülékeken és alakítják a játékokat, hogy versenyelőnyt biztosítsanak a játékosoknak. Ha nem ellenőrizzük, a nyerni kívánt meccs hamarosan megváltozhat a “mindent-mindenkit megfizethető” mentalitásra, ami attitűd problémákhoz vezethet. Az a hozzáállás, amit meg kell nyerni, ösztönözheti a csalást és a nehézséget a másokkal együtt és a pályán kívül