A bőr alatt, amikor gyakorol

A bőr alatti csontok rendszerint ártalmatlanok, de egyes esetekben valami súlyosabb, például tumor okozhatja. Ha csak akkor látod a csomót, amikor gyakorolsz, akkor gyakran az erek, a ciszta vagy a herniated izom okozta. Ha fájdalmas, akkor a csomó egy csomós vagy szűk izom következménye lehet. A legtöbb csomó nem diagnosztizálható csak ránézésre, ezért ellenőrizze az orvos, hogy nem rosszindulatú.

Erek

A vénák oxigénmentesített vért hordanak vissza a tüdőbe és a szívbe, és szelepekkel rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a vér összegyűjtését és visszaszerzését. Ha a szelepek nem működnek megfelelően, akkor a vér összegyűlhet, ha a vér áramlása intenzívebb, ami akkor történik, amikor gyakorol. Attól függően, hogy hol vannak a vénák a testben, előfordulhat, hogy az emelvények láthatóan megnagyobbodnak, vagy esetleg csak egy bénuszt látsz.

ciszták

A ciszták a szövetek, zsebek vagy zsebek, amelyek a Medline Plus szerint a levegő, a folyadék, a genny vagy más anyagok által el vannak zárva és be vannak töltve. A bőrön a cisztákat fertőzés, eltömődött mirigyek okozzák, vagy a bőrbe ágyazott idegen tárgy ellen védő intézkedés. Csak a cisztát látja, amikor gyakorol, mert a mozgás a test pozícióját megváltoztatja, és a cisztát jobban kiemeli.

sérv

A herniák a kötőszövetben lévő könnycseppek következményei, amelyek az izmokat, a szerveket és a beleket kötik. A könnyezés egy lyukat képez, és az izmok, a belek vagy más szövetek a lyukon keresztül piszkálnak, és egy csomót hoznak létre. Bár a herniák leggyakrabban a hasban fordulnak elő, bárhol megtörténhetnek, különösen a lábakon. A herniák nem észrevehetők addig, amíg gyakorolnak, mert a testre gyakorolt ​​nyomás nehezíti a szövetet, ami a csomót létrehozza.

szempontok

Ha a csomó fájdalmas vagy csomózott, akkor lehet, hogy egy szakadt izom vagy szalag okozza a problémát. Ha a területet korábban megsérülték, a hegek szövete okozhatja a csomót, ami a vérzés megnövekedése miatt észrevehetőbb a testmozgás során. Sok csomó ártalmatlan, de egyes esetekben, például fertőzött ciszta vagy hernia esetén, a műtétre szükség lehet a probléma kijavítására. Függetlenül a lehetséges okoktól, forduljon orvoshoz diagnózishoz. Bár csak a gyakorlat során észreveheti a csomót, még mindig lehetséges, hogy rákos vagy más módon káros.