Diófélék, amelyek zsírt égnek

Az anyák nem tudnak zsírt égetni – nincs élelmiszer. A szervezet csak akkor használja zsír energiát, ha a fogyasztott kalóriák száma kevesebb, mint az a mennyiség, amelyet meg kell égetnie. Azonban az anyák olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek elősegíthetik a testsúlycsökkenést, segítve a hosszabb érzést. Válassza ki a tápanyagokban gazdag dióféléket, és mérsékelten fogyassza őket egy változatos, kiegyensúlyozott étrend részeként.

A “Nutrition Reviews” című 2001-es cikk a magas rosttartalmú táplálékfelvételeket köti össze, és kisebb a túlsúly vagy elhízás kockázata. A kutatók szerint 14 gramm szálas táplálék hozzáadásával napi étrendjéhez 3 1/2 hónap alatt 4 font súlycsökkenést eredményezhet. Ez azért van így, mert a magas rosttartalmú ételek megkönnyebbülnek és csökkentik az esélyt, hogy később túl fogsz túlélni. Az összes dió rostot tartalmaz, de a mandulák, a pisztácia, a pekándió és a mogyoró a legmagasabb adagot szolgáltatja. Egy uncia mandula 3,5 gramm szálas, míg a pisztácia 2,9 gramm.

Regisztrált dietetikus és az Arizonai Egyetem professzora, Martina M. Cartwright azt állítja, hogy a testtömeg kilogrammonként 0,8-1,2 gramm fehérje táplálékot biztosít a jóllakottsághoz és segít a kalóriák elégetésében, mivel a fehérje metabolizálódik. A fehérje diófélékből történő előállításához a legjobb választás a földimogyoró, amelynek 7 gramm fehérje van minden 1 unciaban, 6 gramm uncia és pisztácia 5 grammban, minden unciaban.

A dió az egyszálú telített zsírok egyik legjobb természetes forrása. Macadámia-diófélék a leginkább tartalmazzák 16,7 grammot minden unciaban. A mogyoró 12,9 gramm és 11,4 gramm pekándiót kínál 1 uncia adagban. Más diófélék, például mandula, földimogyoró és pekándió, 6,8-8,8 gramm unciánként. A 2007-es “Cukorbetegség-gondozás” című tanulmány szerint az emberek, akik egyszeri telítetlen zsírokban gazdag ételt fogyasztottak, nem kevésbé voltak hajlamosak a zsírok felhalmozódására a derekuk körül, de csökkent a hasi zsír mennyisége.

Ne felejtse el, hogy melyik típusú dió a legjobb a súlycsökkentési tervben, javasolja a “Harvard Medical School Family Guide” című cikket. Ehelyett élvezze a változatosságot, de tartsa a részeit az irányítás alatt. A dió átlagosan 160-200 kalóriát tartalmaz unciánként. Túl sok étellel túl sok kalóriát kaphatsz, ami zsírhoz jut, és nem veszíti el. Kerülje a sózott, olajos pörkölésű vagy cukorral mártott dióféléket sózatlan nyers vagy szárazon pácolt lehetőségek mellett.

Töltse fel a szálat

Csomagolja be a fehérjét

Van egy adag egészséges zsírok

Keverjük fel, mérsékelten