Fokozott étvágy és fogyás

A súlycsökkenés és a megnövekedett étvágytalanság úgy tűnhet, hogy inkongruens tünetek jelentkeznek, de bizonyos feltételek egyidejűleg egy személynek történhetnek. A kényszer, hogy enni többet, de a súlycsökkenés súlyos orvosi rendellenesség vagy akár étkezési zavar jele lehet. Beszélje meg kezelőorvosával, ha észreveheti az étvágyat, vagy súlyos változásokat észlel a testsúlyában egy rövid idő alatt.

hyperthyreosis

Amikor a pajzsmirigy túl sok vegyi anyagot termel a tiroxinnak, a megnövekedett étvágy és fogyás két gyakori tünet a gyorsított anyagcsere miatt, a MayoClinic.com szerint. A megnövekedett és szokatlanul magas szívverés, idegesség és ingerlékenység más állapot jelei, valamint izzadás, remegés, hőérzékenység és a pajzsmirigy duzzanata. A bal kezeletlen, a hyperthyreosis szívproblémákat, csontok és szemproblémák gyengülését okozhatja. A hyperthyreosis okai közé tartozik a Graves-kór, amelyet az Ön rendszerében lévő antitestek stimulálják a tiroxin túltermelését a pajzsmirigyben. A thyreoiditis, amelynél a pajzsmirigy számos okból gyulladt, a kémiai túltermelést is keltheti.

bulimia

A bulimia súlyos étkezési zavar, melyet a csípős táplálkozás jellemez, majd a tisztítást, általában hányás vagy néha a vízhajtók ismételt alkalmazása révén. A bulimás embereknek van az elsöprő késztetése arra, hogy egy ültetés során nagy mennyiségű ételt fogyasztanak, amit a szégyen, a bűntudat és az önkép által okozott problémák okoznak. A Bulimia a leggyakoribb tinédzserek és nők körében a 20-as és a 30-as évek elején, a MedlinePlus szerint. A súlyos étvágytalanság a bulimia klasszikus jelei között szerepel. A bulimia egyéb jelei közé tartozik a túlzott gyakorlottság, rendszeres étkezés után a fürdőszobában, és nagy mennyiségű élelmiszer felvásárlása, amelyek rövid időn belül teljesen eltűntek.

szempontok

Nehéz tudni, hogy súlycsökkenés súlyos probléma. A MedlinePlus szerint, ha a testtömegének több mint 5 százalékát 6-12 hónapos periódusban veszítjük el anélkül, hogy módosítanánk az étrendet vagy növelnénk az arányt vagy a testmozgást, konzultáljunk orvossal.

Megoldás

A hyperthyroidismot általában az orvosa által előírt gyógyszeres kezeléssel kezelik. Ezek közül néhány gyógyszer közé tartozik a radioaktív jód, ami összezúzza a pajzsmirigyt és olyan gyógyszereket, mint a propiltiouracil és a metimazol, amelyek megakadályozzák a pajzsmirigy hormonok termelését, például a tiroxint. Szélsőséges esetekben, akik hyperthyreosisban szenvednek, a pajzsmirigy teljesen eltávolítódik a műtéten keresztül. A bulimiás kezelés magában foglalja a kórházi kezelést a binge-and-purge ciklus azonnali hatásainak kezelésére, beleértve a dehidrációt és az alultápláltságot. Ezenkívül sok bulimikus páciens pszichológiai értékelésen és kezelésen vagy terápián átesik, hogy kezelje az étkezési rendellenességet okozó mögöttes kérdéseket.

Figyelem

Ha észreveszi valakit, akiről úgy gondolja, hogy van étkezési rendellenessége, mint például a bulimia, azonnal forduljon egészségügyi szakemberhez. Idővel a bulimia komoly szövődményekhez vezethet, mint pl. Hasnyálmirigy-gyulladás, a torok gyulladása és a nyelőcső falának szakadása a gyakori hányásból származó felesleges sav miatt.