Hogyan kell kezelni az aranyérmet egy gyermekben

Amerikaiak milliói aranyér betegek, az amerikai Colon és Rectal Surgeon Society szerint. Bár az aranyér a leggyakoribb 30 éves kor után, néhány gyermek tapasztalja ezt a kibővített, kiugró véredényeket, amelyek az anusban és az alsó végbélben helyezkednek el. A hasmenés gyakran viszketést okoz a bélmozgások során, valamint a viszketés, érzékenység vagy fájdalom az anuson. Az aranyérű gyermek vérzést mutathat a toalettpapíron a belek után. A legtöbb esetben az otthoni jogorvoslatok kezelik az aranyérmet, de a súlyos aranyér miatt orvosi ellátás szükséges orvosi rendelőben.

Gyermeke napi meleg fürdőt vegyen be, az anális területet melegen melegítse. Szappan irritálhatja az aranyérmet. Szárítás hajszárítóval.

Segítsen gyermeke ápolni az anális területet sima meleg vízben 10-15 percet naponta két-három alkalommal. Szárítsa meg a területet hajszárítóval.

Tájékoztassa a gyermeket, vagy segítsen neki, hogy a bélmozgás után törölje át az anális területet sima, nem centrifugált, nedves törülközőkkel, bébial törlőkkel vagy nedves WC-papírral.

Hűsítsd le a hüvelyes anusokat, és adja meg a megfelelő gyermek adag acetaminofén fájdalomcsillapítást.

Kérje meg gyermeke orvosát, hogy használjon túlterheléses vérzést az érintett területen, és kövesse az orvos utasításait az alkalmazásra.