Malát vs. almasav

Az almasavat természetesen sok krumplis vagy savanyú ételben, például almában, körteben, paradicsomban és cseresznyében találják. Az ionokhoz vagy sókhoz kötött malonsav malátként ismert. A malonsav ebben a formában fokozhatja egyes ásványi anyagok hatását a fáradtság csökkentésére alkalmazott gyógyszerekben, megkönnyítheti a fibromialgiát és megvédheti a veséket, a májat és a szívet. A malátok fontos szerepet játszanak a sejt energiatermelő ciklusában is.

Azonosítás

Az almasav egy színtelen, kristályos vegyület, amelynek két alakja van: az almasav, az élelmiszerben lévő természetes és biológiailag aktív izomer és a d-malic, amelyet bizonyos mikroorganizmusok termelnek vagy kémiailag készítenek. Az éretlen gyümölcsök savanyúságáért felelős, az almasav a borkölykök és a kemény cukorkák és az alacsony kalóriatartalmú italok, az almabor és az alma italok adalékanyagaként használatos, mivel a gyümölcslé természetes színét tartja. A malátok negatív töltésű ionok Amelyek kombinálhatók almasavval. A malát anion kulcsfontosságú szerepet játszik a citromsavban vagy a Krebs ciklusban, amely olyan metabolikus reakciók sorozata, amelyek nagy energiájú foszfátvegyületeket termelnek. A különböző ásványi anyagokat, például magnéziumot, kalciumot és citrullinot tartalmazó malátsav fokozza a gyógyszerészeti stabilitást és javítja az abszorpciót.

Magnézium-malát

Ha egy almasavmolekulához magnéziumion kapcsolódik, az eredmény magnézium-malát. A magnézium-malát a nagymértékben felszívódó magnézium, valamint az almasav előnyeit nyújtja a fibromyalgia által okozott lehetséges kezelésben és fájdalomcsillapításban. A Texas San Antonio Egyetem Egészségtudományi Centruma egy tanulmányt végzett a malic sav és a magnézium hatásának megállapítására 24 fibromialgiában szenvedő betegen. A Journal of Rheumatology című közleményben megfogalmazott következtetések szerint a magas dózis almasav és magnézium javítja a fájdalmat és gyengédséget a fibromialgiával kapcsolatban, ha legalább két hónapon át alkalmazzák.

Citrulline malate

A görögdinnye héja jó citrullinforrás. A Citrulline, citrullin-malát formájában, segíthet a sportolók teljesítményének javításában az izmok fáradtságának csökkentése miatt. A francia Marseille-i kutatók tanulmányozták a citruillin-malátnak az emberi termelés során alkalmazott energiatermelésre gyakorolt ​​hatását. A 18 férfi közül azok, akik citrullin-malátot kaptak, a fáradtság jelentős csökkenését mutatták, és az energiatermelő enzimek fokozott szintézisét eredményezték a gyorsabb gyógyulás után. A British Journal of Sports Medicine 2002-ben publikált következtetése szerint a citrullin-malát kezelése elősegíti az energiatermelést.

Kalcium-malát

A kalcium-malát a kalciummal alkotott almasav. A kalcium-malát fokozza a kalcium abszorpciós potenciálját a kalcium szervetlen formáihoz képest. Az Élelmiszer-adalékanyagok, az ízesítőszerek, a feldolgozási segédanyagok és az élelmiszerrel érintkező anyagok tudományos testületei arra a következtetésre jutottak, hogy a kalcium-citrát-malát biztonságos és biológiailag elérhető kalciumforrás az élelmiszerekben és kiegészítőkben, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint.