Szabályok és tények a lacrosse

Több mint 500 évvel ezelõtt az Iroquois, a Huron és az Algonquin törzsek egy olyan sportággal foglalkoztak, amely a lacrosse lett. A Baggataway-t, mint lacrosse-t ismerték, katonai kiképzésként használták, és 1000 játékos egyidejűleg használta a szarvasgömböt. Az idő múlásával a lacrosse közelharc válik olyan játékgá, amelyet az Egyesült Államok Lacrosse által meghatározott szabályok szabályoznak, amelynek elsődleges célja a játék integritásának és a játékosok biztonságának megőrzése.

Az európaiak az 1600-as években elsajátították a natív amerikaiak lacrosse-ját. Egy francia csapat volt az első, aki 1740-ben indította el az indiánok csapatait, és eléggé elveszett. 1851-ben egy európai csapat végül legyőzte az indián csapatot, a sport ezután népszerűbb lett a montreali területen. A francia telepesek a lacrosse nevet adták, mert a bennszülöttek által használt botok hasonlítanak a pincékhez, amelyet a püspökök a vallási szertartások alatt hordoznak.

A mező és a doboz, a kétféle lacrosse különböző szabályokat és szabályokat tartalmaz. A box lacrosse például több érintkezést jelent, mivel a játék területe kisebb. Mindenféle lacrosse különböző felületen történik, a mező lacrosse egy füves vagy gyepterületen játszódik, és a box lacrosse egy jégkorong-stílusban zajlik. A férfiak és a nők részt vehetnek a sport mindkét változatában.

A lacrosse egyik legfontosabb szabálya a kéz-labda szabály. Ha a kapuson kívüli játékos a kesztyűvel megérinti a labdát, a másik csapat birtokába veszi a labdát. Egyéb sérülések, mint például a keresztellenőrzés, a magas tapadás, a visszatartás, a hátulról való megfigyelés és az összekapcsolás, a játékvezető két percig elküldi a játékost. A játékvezető kiválaszthatja a játékost a súlyosabb szabálysértésekért, például a lándzsa és a harc miatt.

A lacrosse fizikai jellege miatt a játékosoknak védőfelszerelést kell viselniük. A résztvevőknek sisakokat, kesztyűket, vállpárnákat, könyökvédőket és vesebetéteket kell viselniük. Szüksége lesz egy lacrosse botra is, amely a végén egy zseb formájában lévő akna formájában van. A gólok a lábukon, torsójukon és karjukon további párnázatot hordhatnak, mivel meg kell akadályoznia a labdát. A gólok egy nagyobb fejjel rendelkező botot is használnak, amely segíti őket abban, hogy megmentsék.

Eredet

típusai

szabályok

Felszerelés