Zsibbadó ujjak a súly edzés után

A súlyos masszázs a kezével nyomást gyakorol a csukló idegjére, ami zsibbadást és bizsergést okozhat. Ha a csuklóját emelés közben hajlítja, az ujjak vérellátása csökken, ami szintén zsibbadást okozhat. A testépítők fokozottan veszélyeztetik a carpal tunnel szindrómát, és ez tünet lehet. Védje meg magát a megfelelő formában és erősítse a csuklóját, valamint a test többi részét.

Különös figyelmet fordít az űrlapra, amikor súlyokat emel, ha az edzés után zsibbadó ujjakat tapasztal. Ha egy szélesebb vagy közelebb húzódó rudat húz, mint a váll szélessége, akkor a csukló kanyarulhat ki, amikor a karjait kiegyenesíti. Tartsa a csuklóját olyan egyenesen, amennyit csak tud. Ha súlyzókot emelsz, akkor a csuklón hajolhatsz, ami csökkenti a vér áramlását az ujjaihoz. Lehetséges, hogy néhány súlycsökkentő gyakorlatot el lehet végezni anélkül, hogy a csukló hajlítása bizonyos mértékű lenne, és némi zsibbadás normális lenne. A súlyemelés előtt és után nyújthat kezét és csuklóját. Kerülje el azokat a gyakorlatokat, amelyek szélsőséges törést okoznak a csuklón – például tiszta, bántalmazott és álló sorok.

Az UM Mauer és munkatársai egy német orvosi tanulmánya szerint a testépítőknél a karpantikus alagút idegkárosodása hosszabb idő alatt növekedett. Csökkentsd az esélyeit a Dr. Housang Seradge által ajánlott, az American Academy of Orthopedic Surgeons által ajánlott stretching gyakorlat előtt és után emelni súlyát. Tartsa karjait egyenesen előtted csuklóval meghajlítva, így ujjaid felfelé mutatnak a mennyezet felé. Számítsd ki, majd csavarja ki a csuklóit, és lazítsa meg ujjait. Mindkét kezével ökölbe hajtson és hajlítsa le a csuklóját. Számolja fel az ötet, majd csavarja ki a csuklót és lazítsa meg ujjait. Ismételje meg a teljes gyakorlatot 10-szer, majd lazítsa meg a karjait az oldalán, és rázza a kezét néhány másodpercig.

Erősítsd meg a csuklóidat, hogy támogassák a testmozgást, hogy erősebb testet hozzon létre. Olyan súlyt használjon, amely könnyűvé válik, és nem okoz törést 15 ismétlés után. Tartsa a súlyt egy kézzel, a könyök hajlított és a tenyér felfelé. Tegye a könyökét egy párnára, vagy támogassa a másik kezével. Lassan hajtsa le a kezét, ameddig csak lehet a csuklóján, majd hajtsa vissza a kezét a kiindulási pont mögé, ameddig csak lehet az alkar felé. Egy készlet visszaállítása a kiindulási helyzethez. Ismételje meg a háromszor 15 ismétlés mindkét kezével.

A testsúly felemelésekor észrevehetõen zsibbadást észlel, de a súlyemelés nem mindig hibás. A zsibbadás egyéb lehetséges okai a vitaminok hiánya vagy túl sok ásványi anyag. Egyes gyógyszerek zsibbadást okozhatnak, az alkohol és a dohány pedig károsíthatja az idegeket. Lehetségesek az orvosi körülmények, például a cukorbetegség, a pajzsmirigy-problémák és mások. Az egészséges táplálkozás és életmód megakadályozhatja a zsibbadást a legtöbb ilyen okból. Lásd orvosa, ha tartós és növekvő bizsergést vagy zsibbadást észlel a súlyok emelése után.

Csukló hajlítás, kézzel összenyomva

Numbaság megelőzése

Erős csuklók építése

Ez nem mindig súlyemelés