Az alacsony szénláncú lisztek listája

Az alacsony szénhidráttartalmú sütés kihívás lehet, mivel a búzaliszt sok helyettesítője, például a babliszt nagyon szénhidrát-sűrű. A diófélék, a magvak, a szója és a kókuszdióból készült liszt jó lehetőségek, de a sütő hőmérsékletét, a sütési időt és a receptösszetevőket kell játszania. A legjobb eredmény érdekében keressen olyan recepteket, amelyek az Ön kedvelt alacsony szénláncú lisztjét igénylik. Ne feledje, hogy bár a liszt alacsony szénhidrát lehet, más összetevők, például a cukor szénhidrátokat is tartalmaz.

Szóval jó szója

A búzából készült liszt akár 30 százaléka is helyettesítheti a sütőipari termékekből, például kenyérrel, muffinokkal, palacsintakkal és süteményekkel. Egy 1/4-csésze szója liszt teljes szénhidráttartalma 8 gramm és 3 gramm étkezési rost. A szója liszt gyorsabb barnulást okoz, ezért gondosan figyelje a süteményeket, és vegye ki őket kicsit korán a sütőből.

Vetőmagliszt

A vetőmagból többféle liszt készült. A lenmagolaj kiváló omega-3 zsírsavforrást jelent, és muffin, palacsinta és egyéb sült termékek olaj- vagy vajpótló helyett alkalmazható. A 1/4-csésze adag 8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Bár sokkal nehezebb megtalálni, a napraforgómagliszt nagyon alacsony a szénhidrátokban, kevesebb, mint 6 gramm / 1/4 csésze.

Just Plain Nutty

A mandula liszt jól működik, mint a búzaliszt-helyettesítő. Mivel annyira sűrű és morzsolódó, szükség van egy további tojásra, hogy a sült termékek felemelkedjenek és felépüljenek. Engedje le a sütő hőmérsékletét 25 fokkal, és hagyja teljesen lehűlni az ételt. A mandula liszt 1/4-csésze adagja 6 gramm szénhidrátot és 3 gramm rostot tartalmaz. Mindössze 5 gramm szénhidrát 1/4 csészénként, mogyoróleves egy másik alacsony szénhidrát opció. Ez egy jó forrás az E-vitamin és az egészséges zsírok. Cserélje ki a búza 30 százaléka mogyorós lisztet sült termékekben, mint például a pite crust és a sütik.

Egy csomó kókuszdió

A kókuszliszttel való sütés egy kicsit trükkös, mivel sok vizet szív el. Minden 1 csésze kókuszliszthez 1 csésze vizet és hat tojást kell hozzáadni. Helyettesítsünk 1/4-től 1/3 csésze kókuszlisztet minden 1 csésze általános célú liszthez. Egy másik lehetőség a 3 rész mandula liszt keveréke 1 rész kókuszliszthez. A kókuszliszt kicsit magasabb – szénhidrát, mint a dió vagy magliszt 16 gramm szénhidrát 1/4 csésze.