Fizikai fejlődés a késő gyermekkorban

A késõ gyermekkor általában 9 és 12 közötti korosztálynak felel meg. Eddig a gyermekek aránya meglehetõsen kiszámítható. Most, minden tétet le kell vetni a fizikai fejlődés gyakran vad ingadozása miatt. Egy preteen teljesen más növekedési fázisban lehet, mint egy másik, azonos korú gyermek. A fizikai fejlődésben mutatkozó különbségek a serdülőkorban is folytatódhatnak, amikor a növekedési minták egyenletesek.

szempontok

A pubertás első jelei általában késő gyermekkorban jelennek meg. A pubertás kifejezés a biológiai érés körülbelül ötéves időszakát határozza meg, ahol egy fiú vagy lány képes reprodukálni. A lányoknál a pubertás 8 és 13 év közötti kor között kezdődik, miközben általában 10 éves korban kezdődik fiúknál.

Fejlesztés a lányokban

A késői gyermekkori fejlődés évei izgalmasak és zavarosak lehetnek, és még egy kicsit kiábrándítóak is. Egy 12 éves lánynak nehéz lesz megérteni, hogy a 9 éves szomszédja miért már kifejlett mellnadrágot, miközben a mellkas mellébeszélése alig maradt. Egy fiatal fiú, mint 10 éves, első menstruációs időszakát tapasztalhatja. Az átlagos kezdő életkor azonban 12,5.

Fejlesztés fiúknál

A késő gyermekkorban a fiúk észrevehetik a herék és a koponyatestületek bővítését, esetleg olyan fiatalok, mint a 9. életévük. A fiúk pénisz általában 12 éves korukban növekszik. Ezen idő alatt a fiúk is megkezdik a szőrös hajat, valamint a hónaljot, Láb, mellkas és arcszőrzet.

Fiúk és lányok

A fiúk és a lányok egyaránt tapasztalják, hogy a késő gyermekkorban a gyorslábúak növekednek. A lányok 9 és 14 éves kor között kezdtek el pucolni. A fiúk a kezdetektől elmaradnak, de az idő múlásával többet fog pótolni. A fiú növekedési magassága rendszerint 10-18 éves kor között megy végbe, a leggyorsabb növekedést tekintve jellemzően 14 éves kor körül.

kilátás

A késői gyermekkori fizikai fejlődés a színpadon áll a következő tízéves években, melynek során a fiúk és a lányok teljes pubertást töltenek be, és jelentős szellemi és kognitív fejlődést tapasztalnak, amikor teljes felnőttkorba érnek.