Petrezselyem és fogyás

A petrezselyem rendkívül alacsony a kalóriákban és magas a tápanyagokban, beleértve az A, C, B-9, K és vas vitaminokat. A petrezselyem is gazdag rákellenes antioxidáns forrása, és beleillik egy érzékeny fogyás étrendbe, mint a körte vagy a tápanyag-sűrű összetevő a receptek. Azonban a petrezselyem hozzáadása a napi táplálékfelvételhez nem garantálja, hogy fogyni fog.

Tápanyag sűrűség

Számos tápanyagot kaphat hozzá egy csésze friss petrezselymet zöld csíra vagy saláta hozzáadásával. Főzzük pörköltekbe, levesekbe, tészta ételekbe és burgonyapürébe, vagy használjuk a bazsalikom helyett. Ugyanolyan mennyiségű petrezselyem biztosítja a vas, az A-vitamin, a C-vitamin és a B-9 vitamin, valamint a napi K-vitamin több mint 400 százalékát napi bevitelének 10-ről több mint 53 százalékára. Mindössze 11 kalóriát tartalmaz 1 / Friss petrezselyem, ezért alacsony kalóriatartalmú, tápanyag-sűrű lehetőség, amikor megpróbálja lefogyni.

Gyógyszer kölcsönhatás

Ha véralvadásgátló gyógyszert szed, ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt petrezselymet adna a diétájához, mert a petrezselyme magas K-vitamin tartalma befolyásolhatja a gyógyszer hatásait.