A csap vagy az esővíz jobb a növények számára?

A növények válogatósak lehetnek az általuk fogyasztott tápanyagokról. A növények nagymértékben támaszkodnak a vízre, mint tudják, ha valaha elhanyagoltad a növény vizét. Nem minden vízforrásnak van egyforma előnye a növények számára. A különböző növényeknek is különböző vízigényük van, hogy jól fejlődhessenek. Az esővíznek bizonyos előnyei vannak a csapvíz felett bizonyos növények esetében.

Vegyszerek csapvízben

A csapvíz tartalmaz lágyítószerekkel, például nátriummal vagy emberi egészséggel kiegészített összetevőket, például klórt vagy fluoridot. Míg a legtöbb növény elszivárgja a csapvizet, a fluorid károsíthatja a hosszú, karcsú leveleket, például a póknövényt. Hagyja fluoridált vizet éjszakán át szobahőmérsékleten, hogy a fluorid elpárologjon a növények öntözése előtt, javasolja Erv Evans, az Észak-Karolinai Állami Egyetem hortikultúrája. Ne használjon lágyított vizet a növények öntözésére, javasolja. A talaj túlzott sója megakadályozza a gyökerek abszorbeálódását. Kevesebb, mint 200 milligramm / literes mérsékelt nátriumtartalom valószínűleg nem okoz kárt, a Water Quality Association jelentései.

Szűrt vagy desztillált víz

A fordított ozmózisszűrésű csapvíz, az ionmentesített víz vagy a desztillált víz nem tartalmaz olyan vegyi anyagokat, amelyek zavarják a növény növekedését, így jobb választás, mint a növények csapvize. Meg lehet vásárolni a desztillált vizet, vagy saját készíteni a csapot vagy az esővizet egy tiszta edényben két napig használat előtt, ami lehetővé teszi a vegyi anyagok idő eloszlatására.

Esővíz és savasság

Az esővíz nem tartalmaz olyan vegyi anyagokat, mint a nátrium, amely károsíthatja a növényeket. Az esővíz azonban bizonyos területeken savasabb lehet, mint mások. Ha érintett, lépjen kapcsolatba a helyi mellékszolgáltatással vagy az egyetemi kertészeti osztályával. A nagyon magas savtartalom károsíthatja a növényeket. Mindaddig, amíg az esővízed nem túlságosan savas, az esővíz összegyűjtése tiszta vödörben vagy hordóban jó és olcsó vízmennyiséget biztosít a növények számára.

szempontok

Függetlenül attól, hogy milyen típusú vizet használ a víz növényekhez, szobahőmérsékleten használja. A víz közvetlenül a csapból nyáron forró lehet, télen pedig hideg, akár extrém is megrázhatja a növény gyökereit. A cserepes növényeknél tartályokat használjon, amelyek lehetővé teszik a felesleges víz elvezetését, mivel az álló víz károsíthatja a gyökereket. Ne tegye túl a vizet. A túlzott öntözés valójában több szobanövényt ölt meg, mint az öntözést. A talaj ne legyen nedves, csak enyhén nedves.