A lába nyomja a jó gépet használni?

A lábszárító gépek a legtöbb tornaterem gyakori helyszínei. A guggolás, a tüdő és az alsó testgyakorlatok alternatívájaként a lábprésgépek népszerűek a testépítők és a súlyos súlyok emelésére. A lábprés használata előnyökkel és hátrányokkal jár, de a lábprés helyes használata hatékony alsóbb edzést biztosít.

típusai

A legtöbb erőgép-képzést végző gépgyártó egy lábszalagos gépet készít, de bár sokféle lábnyomot állítanak rendelkezésre, csak két fő típus létezik. Az első formatervezést gyakran 45 fokos lábnyomnak vagy szán lábprésnek nevezik. Ha ezt a gépi stílust használod, egy lejtős ülésen ülsz, és a lábad emelkedik, és egy súlyozott lábtámasszal szemben támaszkodik, amelyet a sín vezet. A második design olyan súlyozott ingát használ, amely lassan ingadozik, amikor lábait nyomja. Ez a kialakítás általában jobb helyzetben lévő helyzetet és vízszintes nyomást eredményez. Néhány lábprés lehetővé teszi a független lábműködtetést, de a gépek többsége egyszerre használja a két lábat. A legtöbb lábprés lemezre van töltve – vagyis a súlyt a súlylemezek hozzáadásával vagy kivonásával változtatja.

Előnyök

A lábprés az összes alsó test izma gyakorlása. A térd megnyújtása a lábprés által kínált ellenállás ellen a combizmákon – a hátsó és a hátsó lábszárnyaknál. A csípő hosszabbításának hatása a csípő vagy a gluteus maximus izmait méri. A lábszár teherbíró hatása erősíti a lábak csontjait is: a combcsont, a sípcsont és a fibula. A lábnyomás szintén erősíti a térd- és csípőízületeket. A lábprés használható erő és / vagy izomméret kifejlesztésére – úgynevezett hipertrófia – attól függően, hogy milyen edzést végez.

Előnyök

A lábnyomok olyan irányított mozgást használnak, amely minimalizálja a súly súlyának és a végtagok összehangolásának szükségességét. Ez azt jelenti, hogy szabadon koncentrálhat a súlyemelésre és a súlycsökkentésre – különösen akkor, ha kifejezetten nehéz teherrel kívánja edzeni. A legtöbb présnyomtatónak van olyan mozgási korlátozója is, amely megakadályozza, hogy a súly ne csökkenjen, és megtörje, ha nem ismeri meg az ismétlést. Ez azt jelenti, hogy a lábprés különösen akkor alkalmas, ha egyedül edzünk. A lábnyomógépek alsó támasztékot biztosítanak, ami csökkentheti a hátsérülés kockázatát.

hátrányok

Túl könnyű a térd és a hát alsó része, ha lábszárító gépet használ – különösen akkor, ha nagy tömegeket vagy nagy mozgástartományt használ. Ha a lábát túl közelíti a mellkasához, az akut térdszöget eredményezhet, ami károsnak bizonyulhat. Továbbá, a lábak hajlítása úgy, hogy térddel szemben megnyomja a hasát, az alacsonyabb hátat kerekítheti ki, ami óriási terhet ró az alsó gerincére. A súlyos hátsérülés a túl alacsony súlycsökkenés eredménye lehet.

A lábtörlő gépek biztonságos használata

A sérülés kockázatának minimálisra csökkentése érdekében, amikor megnyomja a lábat, biztosítania kell, hogy a hát alsó része soha ne forduljon elő, és hogy elkerülje a térd hajlítását, hogy túlságosan éles szögben helyezkedjen el. Nyomja meg egyenletesen mindkét lábat, és ha nehézségekbe ütközik, győződjön meg róla, hogy ismeri a használt gép zárszerkezetét. A lábprés hatékony alsó testmozgás és életképes alternatíva a guggoláshoz és a tüdőhöz, de a lábprés által nyújtott biztonsági előnyöket el lehet zárni azáltal, hogy ezt a gyakorlatot rosszul használják.