L-arginin és antidepresszánsok

Az L-arginin egy aminosav – a fehérje kémiai építőköve. A nitrogén-oxid előfutára, az értágítónak nevezett gáz. A vasodilatátorok olyan szerek, amelyek szélesítik és ellazítják az ereket. Az arginin-kiegészítők elősegítik a sportteljesítményt és olyan állapotokat, amelyek javulhatnak az értágításban, mint például a merevedési zavarok. Bár a kutatás folyamatban van, bizonyítékok arra utalnak, hogy az L-arginin kölcsönhatásba léphet bizonyos antidepresszánsokkal. Az L-arginin szedése előtt konzultáljon orvosával.

Háttér

Az arginin segít a szervezetben a nitrogén-oxid előállításában. A bizonyítékok azt sugallják, hogy az arginin segíthet olyan állapotok javításában, amelyek javulhatnak a vasodilatációban, a MayoClinic.com szerint. Ezek közé tartozik a mellkasi fájdalom, szívelégtelenség, érelmeszesedés és érrendszeri fejfájás. Mivel a nitrogén-monoxid növeli a véráramlást, az arginin általában a testgyakorlásra kerül forgalomba. Az arginin félig esszenciális aminosavnak tekinthető: a szervezet általában elegendő ahhoz, hogy megfeleljen az Ön igényeinek, de bizonyos körülmények között a kiegészítés előnyös.

Felfedezés

Bár a depresszió kezelésére általában antidepresszánsokat írnak elő, a tudományos közösség nem tudja teljesen megérteni a hatékonyságukban érintett mechanizmusokat. A tudomány tudja, hogy az antidepresszánsok részben azért működnek, mert fokozzák a hangulatot szabályozó agykémiai anyagokat, mint például a szerotonin, a dopamin, az epinefrin és a noradrenalin. A kutatások rávilágítanak arra, hogy más mechanizmusok, például a nitrogén-monoxid-szabályozás részben felelősek egyes gyógyszerek antidepresszáns hatásainak.

Kapcsolat

A Behavioral Brain Research folyóiratban megjelent, 2011 márciusában közzétett tanulmány megállapította, hogy a nitrogén-monoxid-szuppressziónak antidepresszáns hatásai vannak, és az antidepresszánsok, az Effexor generikusan venlafaxin és a tofranil generikusan imipramin néven ismert antidepresszánsok részben azért működnek, mert elnyomják a nitrogén-oxid. A kutatók úgy találták, hogy az L-arginin beadása blokkolja az antidepresszáns hatását. Ezek az adatok azt sugallják, hogy az L-arginin csökkentheti bizonyos antidepresszánsok hatékonyságát. Az arginin nem blokkolta a Prozac, általában a fluoxetin és a Wellbutrin vagy a bupropion antidepresszáns hatását.

szempontok

Noha több tanulmányra van szükség, az előzetes bizonyítékok arra utalnak, hogy el kell kerülni az L-arginin szedését, ha bizonyos antidepresszánsokat, például Effexort vagy Tofranilt szed. Ha úgy dönt, hogy ezt az információt ellenére használja, ezt csak az orvosával folytatott megbeszélés után szabad elvégeznie. Az arginin egyéb mellékhatásokat is okozhat, beleértve a puffadást, a hasmenést és a gyomorpanaszokat. Az arginin növelheti a vérzési kockázatot és a gyulladásos reakciót is. Óvatosan kell eljárnia, ha cukorbetegsége van, mivel az arginin csökkentheti a vércukorszintet.