Magnézium, mint izomlazító

A magnézium ásványi anyag, amely fontos az izmok, a vesék és a szív megfelelő működéséhez. Ez a szervezet negyedik legnagyobb mennyiségű ásványi anyaga, a Dietary Supplements Hivatala szerint. A testi magnéziának csak 1 százaléka van a vérben, míg a többség a sejtekben és a csontokban tárolódik. A kiegyensúlyozott magnéziummennyiség fenntartása az étrendben elősegítheti az izomgörcsök és görcsök megelőzését.

Ion szállítás

A magnézium közvetlenül az Ön izomszövetével kölcsönhatásba lép az ionszállítás útján. Amikor a magnézium érintkezik a sejtmembránjával, akkor kötődik specifikus receptoroldalakhoz, amelyek megnyitják a sejtmembránt és lehetővé teszik más ásványi ionok bejutását, például kalciumot és káliumot. Ezek az ionok szabályozzák az izomösszehúzódásokat, és megkönnyítik az izomfeszültséget.

Gyógyszerkölcsönhatások

Az Oregoni Állami Egyetem Linus Pauling Intézet jelentése szerint a magnézium bizonyos gyógyszerkölcsönhatásokkal járhat, amelyek befolyásolhatják izomfeszültségeiket. Egyes anesztéziában alkalmazott izomlazító szerekkel kombinálva a magnézium fokozhatja hatásukat. A magnézium szintén csökkentheti a klórpromazin nyugtató hatását. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt a magnéziumot izomrelaxánsnak szedte, vagy bármilyen, erre a célra tervezett gyógyszerrel kombinálva.

Magnéziumhiány

Nem valószínű, hogy magnéziumhiány van, még akkor is, ha a táplálék hiányzik az ásványi anyagban. Azonban bizonyos típusú betegségek, mint például a bélrendszeri vírusok, amelyek hányást és hasmenést okoznak, ideiglenes magnéziumhiányt okozhatnak a rendszerben. A jelentős magnéziumhiány egyik mellékhatása az izomgörcs. Ebben az esetben a kiegészítő magnézium felvétele izomlazító hatású lehet.

Magnézium-gazdag ételek

A magnézium ajánlott napi beviteli értéke napi 420 mg a 30 év feletti férfiaknál és 320 mg a 30 év feletti nőknél. A 14 és 18 év közötti lányoknak napi némileg több magnéziumra van szüksége. A napi szükségleteinek kielégítése az étrenddel segít szabályozni az izomfeszültségeidet, és megakadályozza a görcsöt. A spenót és más zöldségek a magnézium jó forrása, a mandula, a kesudió, a szójabab, a dúsított gabona és a burgonya.