Mung bab táplálék

Indiai eredetű és az 1835 óta az Egyesült Államokban termesztett, az Alternatív Mezõgazdasági Kézikönyv szerint a málna bab más tápanyagtartalmú hüvelyesek ellenében tartja magát. A Mung bab olcsó, és könnyű étvágyat fogyasztani, vagy különféle ételeket főzni egy extra adag fehérje, vitamin és rost formájában. Bónuszként a mung bab kevesebbet termel, mint sok más hüvelyes.

Alapvető táplálkozási tények

A Mung bab rendkívül alacsony a kalóriákban, 1 csésze érett csírázott magvakkal, amelyek adagonként csak 31 kalóriát tartalmaznak. A kiszolgáló tartalmaz továbbá 1,9 gramm étkezési rostot, vagy napi értékének 8% -át egy 2000 kalóriás étrend alapján. A szálak segítenek abban, hogy teljes érzést keltsen, ezért a mung babok jó kalóriás snacket készítenek, hogy elkerüljék az éhségszúrásokat az étkezések között, különösen, ha figyeled a súlyodat. A mangalevelek adagja szinte egyáltalán nem tartalmaz 0,19 gramm adagot adagonként, mindössze 6 mg nátriumot és napi 5 százaléka vasat.

Hatékony fehérje

A fehérje az egészséges táplálkozás létfontosságú része, mivel a szervezet fehérjéket használ fel a sejtek javítására és megújítására. Ahogy a szervezet lebontja a fehérjét, aminosavak maradnak, amelyek segítik a szervezetet tovább lebontani. Miközben a hús, a tejtermékek és a tojások mind magas fehérjékben vannak, ezek a források magasak lehetnek a koleszterinszintekben is, és nem a vegán étrendet követő emberek számára. A Mung bab 3,2 gramm fehérjét tartalmaz 1 csésze adagonként. A “Today” bemutatóra interjúban Madelyn Fernstrom, a Pittsburgh-i Egészségügyi Központ Súlykezelési Központ igazgatója azt javasolja, hogy minden nap körülbelül 0,4 gramm fehérjét fontoljon meg testtömegenként.

Jelentős C-vitamin

Egy 1 csészényes libamáj csíra 23 százalékos C-vitamin-értéket tartalmaz a 2000 kalóriás étrend alapján. Elengedhetetlen, hogy elegendő C-vitamint kapj a mindennapi étrendben, mert a szervezet nem tárolja. A vitamin egy antioxidáns, amely segít megvédeni a szervezetet a szabad gyökök okozta károsodástól. Segít a szervezetnek kollagént termelni, amely a bőr, a porc, a szalagok és a sebgyógyulás szempontjából szükséges. A C-vitamin védő funkciót nyújt, segít megelőzni a szívbetegséget és a magas vérnyomást.

Kick a K-vitamint

A Mung babok K-vitaminban gazdagok, 1-csésze méretű csírákkal, amelyek 43 százalékos napi értéket tartalmaznak. Bár a K-vitamin nem olyan széles körben nyilvánosságra került, mint a többi vitamin, ez még mindig fontos. A szervezet tárolja a K-vitamint a májban és a zsírszövetben, de az étrend feltöltése szükséges, különösen akkor, ha májbetegsége, epehólyagbetegsége, cöliákiás betegsége vagy vérhígító szedése van. A vitamin segít megőrizni a csontokat egészséges módon, és normálisan segít a vérrögöknek.