Omega 3 előnyök a nők számára

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek számos fiziológiai folyamathoz fontosak. Az Országos Egészségügyi Intézmények Országos Kiegészítő és Alternatív Orvosi Központja rámutat, hogy az amerikaiak túlnyomó többsége túl kevés omega-3 zsírsavat fogyaszt és túl sok omega-6 zsírsavat fogyaszt. Az omega-3 zsírsavak magas étrendje számos szív-és érrendszeri egészséggel kapcsolatos előnyhöz kapcsolódik, és megakadályozhatja az amerikai nők gyilkosának szív-és érrendszeri betegségét.

Az omega-3 zsírsavak, az eikozapentaénsav vagy az EPA, valamint a docosahexaénsav vagy a DHA fogyasztása csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát. Ugyancsak csökkenti a halálozás kockázatát a korábban már kialakult kardiovaszkuláris betegségben szenvedők körében. Az Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ jelentése szerint az omega-3 zsírsavak csökkentik a trigliceridszintet, csökkentik a vérnyomást, és megakadályozzák az érelmeszesedést.

A terhes és ápoló nőknek omega-3 zsírsavakat kell fogyasztaniuk a saját egészségi állapotuk, valamint a gyermek növekedésének és fejlődésének támogatására. A DHA egy omega-3 zsírsav, amelyet az agyban és a szemekben magas szinten tartanak. Emellett a magas omega-3 bevitel megakadályozhatja a pre-eklampsziát, csökkenti a korai munkaerő kockázatát és növeli a születési súlyt. Az Amerikai Terhességi Szövetség megállapítja, hogy az omega-3 zsírsavak csökkenthetik a szülés utáni depresszió kockázatát a nők körében.

Az Országos Egészségügyi Intézmények által támogatott korai tanulmányok kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak javítják a rheumatoid arthritis tüneteit a merevség és az ízületi fájdalmak csökkentésével. A folyamatban lévő munka az omega-3 potenciális szerepét vizsgálja asztmában, neurológiai degenerációban, cukorbetegségben, gyulladásos bélbetegségben, lupusban, csontritkulásban és a szerv elutasításának megelőzésében. Ezek a vizsgálatok azonban folyamatban vannak, és még nem mutatták ki az omega-3 zsírsavakkal való kapcsolatot támogató eredményeket.

Az omega-3 zsírsavak legjobb étrendi forrása a hidegvíz-hal és a szervi hús. Az alfa-linolénsav található zöld leveles zöldségekben, diófélékben és növényi olajokban, mint a repce, a szója és a lenmag. Azok az egyének, akik hetente legalább kétszer nem fogyasztanak halat, szükség lehet egy omega-3 kiegészítésre. Mint minden új kiegészítésnél, kérdezze meg egészségügyi szolgáltatóját az omega-3 bevétele előtt.

Kardiovaszkuláris előnyök

Előnyök a terhes nők számára

Egyéb előnyök

források