Táplálkozás bőr sebek gyógyítására

A táplálás fontos szerepet játszik a bőr sebek gyógyulásában. Annak érdekében, hogy meggyógyuljon, a szervezetnek nagyobb mennyiségű kalóriára és fehérjére, valamint bizonyos tápanyagokra, például az A és C-vitaminra és néha a cinkre van szükség. Bizonyos sebek rosszabbak, mint mások, ezért beszéljen orvosával arról, hogy mennyire mély a seb, és konzultál a regisztrált dietetikusral a napi táplálkozási igényeivel kapcsolatban.

Zárja be a sebet a kalóriákkal

Amikor egy seb gyógyítja a testedet, extra kalóriát éget. Indokolt lehet az extra kalóriatartalmú élelmiszer fogyasztása. A cél körülbelül 11,5-16 kalória / testtömeg kilogrammonként naponta. Ha túlsúlyos vagy elhízott, akkor a cél alsó végét kell használnia. Ha alulsúlyozol, törekednie kell a magasabb számra. Például egy 110 kg-os súlyú alvállalkozónak napi 1750 kalóriát kell fogyasztania, hogy segítsen a sebgyógyításban. A megfelelő kalóriatartalmú táplálkozás az Ön testéhez biztosítja az energiát, amellyel meg kell gyorsítania a gyógyulást.

Pile a fehérjére

A fehérje elengedhetetlen a testszövet fenntartásában és javításában. A magas fehérjetartalmú diéta megkívánhatják a sebgyógyulást. Az Egészségügyi Ügynökség és a Politikai Kutatás irányelvei a nyomásérzékenység kezelésére 0,4-0,6 gramm fehérjet jelentenek napi testtömeg kilogrammonként. A mély fekélynek szüksége lehet többre. Adjunk hozzá selyem tofuot milkshakes, görög joghurt a mártások és a fehérje porok az italok, hogy ez a magasabb, mint a normál követelmény. Több étel fogyasztása magas fehérjetartalmú, például baromfi, hal, hús, tojás, görög joghurt és tofu.

Ne felejtse el a vitaminokat

A C-vitamin létfontosságú szerepet játszik a kollagén szintézisében és az immunrendszer erősítésében. Az A-vitamin serkenti a kollagénszintézist és gyorsan reagál a gyulladásra. A napi multivitamin bevétele segíthet ezeknek a vitaminoknak az étrendbe való bevitelében, de meg kell próbálnia őket is megkapni az ételtől. A spenót, az édesburgonya és a sárgarépa példák az A-vitaminban gazdag ételekre. A C-vitamin kiváló forrásai közé tartozik a papaya, a paprika, a szamóca és a brokkoli. Próbáljon naponta bevonni ezeket a vitaminokat, miközben a bőr sebét kigyógyítja.

Zap cinkkel

A cink olyan ásványi anyag, amely a szervezetben olyan nyomokban található, amely serkenti a kollagén képződését is. Ne használjon kiegészítőket, hacsak orvosa nem beszélt róla, mivel a cink elhagyhatja a réz hiányát. Ha cinkben gazdag ételeket kíván enni, próbáljon meg több tojást, húst, baromfit, tejet, halat és kagylókat fogyasztani.