A technológia negatívan befolyásolja a tizenévesek oktatását?

Az egyik legjelentősebb változás az oktatásban az elmúlt 50 év során az egyre tökéletesebb technológia bevezetése az osztályterembe. Mint minden változásnál, ez a fejlődés pozitív és negatív következményekkel jár. Vannak, akik kíváncsiak arra, hogy a technológia fokozott használata általános negatív hatást gyakorol az amerikai tinédzserek oktatására. Bármely következtetésnek az oktatási környezetben alkalmazott technológiák használatának előnyeit és hátrányait kell figyelembe venni.

Fantasztikus lehetőségek

A számítógépek, az internet és az interaktív táblák használata lehetőséget teremtett a diákok számára, akik így sokkal több információhoz férhetnek hozzá, amelyek segíthetnek nekik kutatási témák elsajátításában és lebonyolításában. Az internet hatalmas szerepet játszott abban, hogy hozzáférhetővé tegye az ilyen információkat. A témák sokfélesége és a tanuláshoz szükséges tevékenységek sokfélesége is kibővült. Ezáltal a tanulás sokkal szórakoztatóbbá válik a diákok számára, és sokféle tanulási stílusnak felel meg.

Időmegtakarítás

A hallgatók és a tanárok számára egy másik előny a sebesség, amellyel a diákok tanulhatnak, mivel a technológia csökkentette az erőforrások létrehozásához vagy eléréséhez szükséges időt. Vannak nagyon kevés olyan esetek is, amikor a hallgatónak hosszadalmas megjegyzéseket kell tennie, mert nyomtatott információ áll rendelkezésre. A tanárok és a diákok is időt takarítanak meg azzal, hogy a számítógépet a munka befejezése helyett a munka és a rajzrajzok írása helyett tölti.

Kevesebb alapkészség használata

Az osztályteremben az egyik legfontosabb aggálya az, hogy megakadályozza a diákokat abban, hogy fejlesszék és használják az alapvető műveltséget, matematikát és kommunikációs készségeket, amelyek mindegyike elengedhetetlen mind a mindennapi életben és a munka világában. Számítógépes eszközök, mint például a helyesírási és nyelvtanulók, valamint a számológépek kizárólagos használata lehetővé teszi a hallgatók számára a feladatok teljesítését anélkül, hogy tudnák, hogyan kell manuálisan elvégezni ezeket az azonos funkciókat.

Technikai nehézségek

Az osztálytermekben gyakori probléma a technikai nehézségek miatt bekövetkezett technológiai kudarc. Amíg a felszerelést javítják, a hallgatók késedelmet szenvednek a tanulásban. Ez ellensúlyozza a technológia időtakarékos előnyeit. A nehézségekkel járó tanulási veszteség megelőzése érdekében a tanárokat más erőforrásokkal és feladatokkal kell felkészíteni.

A Distraction az osztályteremben

A technológia súlyos negatív hatása a tizenévesek oktatására a zavaró tényező a tanulási környezetben. A közösségi oldalakhoz és játékokhoz való hozzáférés lehetősége arra késztetheti a hallgatókat, hogy távol tartsák a tervezett tanulási tevékenységeket. Az ilyen zavarok gátolhatják általános fejlődésüket és sikerüket. Fontos, hogy a tanárok figyelemmel kísérjék a játékok és a közösségi oldalak használatát annak biztosítása érdekében, hogy a diákok továbbra is feladatok és teljes feladatok. A pedagógusok ilyen figyelmen kívül hagyása biztosítja, hogy a technológia általános hatása az amerikai diákok számára az osztályteremben pozitív.