Borsmentaolaj köhögésre

Az íny, a cukorka és a tea gyártói évek óta borsmentát használnak az ízesítés javítására. Ezenkívül a borsmentaolaj gyógyszeres értéket jelent a fejfájás, a depresszió és a közönséges tünetek, beleértve a köhögést, kezelésére. A szülők az alternatív köhögési jogorvoslatok felkutatásában ismerniük kell a borsmentaolajról a köhögésre vonatkozó tényeket.

Előnyök

A borsmenta mentol, egy természetes szer, amely dekongestánsként működik, és sok over-the-counter köhögéstermékben megtalálható, mint a torok-lozengés és a pára-dörzsölés. Ennek során hatékonyan vékonyítja vagy lazítja meg a mellkasi torlódást, és megszakítja a köhögést a váladékkal. Mentol is hűti a szájat és a torokot, rövid és átmeneti zavarást kínálva, amely megakadályozza a szervezetet köhögésnek. A Maryland Orvostudományi Egyetem szerint a borsmenta is megnyugtatja a torkot, amely száraz köhögéssé válik.

Háttér

A botanikusok úgy vélik, hogy a borsmenta a fodormenta és a víz menta közötti kereszt. Ez a virágzó növény Európa-szerte és Észak-Amerikában nő, és a növények leveleiben és szárain található illatosolajjal termesztik. A folyékony és kapszula formában eladva, az Országos Orvostudományi Könyvtár és a Nemzeti Egészségügyi Intézmények honlapján a MedlinePlus megállapítja, hogy a gyógyszergyártók a borsmentaolaj legnagyobb vásárlói közé tartoznak.

Adagoló

A betegeknek óvatosan kell felhasználni a borsmentaolajat, mivel a túladagolás veszélyes. A köhögéscsillapítás érdekében a MedlinePlus 2-10 mg borsmentaolajat tartalmazó cukorkákra vagy három-négy csepp olaj belélegzésére 150 ml forró vízben háromszor naponta.

óvintézkedések

Az epekő, a gastrooesophagealis reflux betegség vagy a savas reflux problémákkal küzdő betegeknek minden formában kerülniük kell a borsmentaolajat, mivel ez súlyosbíthatja a tüneteket. Hasonlóképpen a Maryland-i Egyetem Orvosi Rendszer megjegyzi, hogy a csecsemők és a terhes vagy ápoló anyáknak kerülniük kell a terméket.

Terápiás bizonyítékok

A MedlinePlus a borsmentaolajat B-fokozatúvá teszi, amikor a köhögés megkönnyebbüléséről van szó. Webhelyük szerint ez azt jelenti, hogy “jó tudományos bizonyíték van arra, hogy meghatározzuk a borsmentaolaj hatékonyságát a köhögés kezelésében”. Ráadásul a borsmenta úgy tűnik, hogy bizonyos laboratóriumi körülmények között megöli bizonyos baktériumokat és vírusokat, amelyek szerint a Maryland Egyetem, Antibakteriális és még vírusellenes tulajdonságokat javasol, amelyek a köhögésre alkalmazhatók.