Gyümölcsös ízű víz jó neked?

Fontos, hogy igyon sok vizet, mert elősegíti az egész test normál működését. A normál víz a legjobb fogadás, mert kalóriatartalmú, de sok gyümölcsös ízű víz is rendelkezésre áll a boltok polcain. Sok ilyen fajta azonban nem feltétlenül tápláló, még akkor sem, ha vitaminokat és ásványi anyagokat szolgáltat.

Nincs valódi gyümölcs

A gyümölcs ízesített víz nem tartalmaz tényleges gyümölcsöt, de a legtöbb fajta mesterséges ízeket tartalmaz, amelyek a gyümölcs ízét utánozzák. A valódi gyümölcsért való étkezés bölcs, mert jó adag sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például a C-vitamint és a káliumot. Bár egyes gyümölcsízű vizek tápanyagai vannak, nem helyettesíthetik az egész gyümölcsöt, ha egészséges és kiegyensúlyozott étrendet kívánnak fogyasztani. A gyümölcsös ízesítésű víz számíthat a napi folyadék bevitelére, ha azonban a leginkább tápláló változatot választja.

Cukor kanálok

A sok gyümölcsízzel ízesített vizek 36 és 52 kalóriát tartalmaznak, ellentétben a kalóriamentes sima vízzel. Az ilyen fajták kalóriái a hozzáadott cukorból származnak. A gyümölcsízesített víz adagja 9 és 13 gramm hozzáadott cukrot tartalmazhat, ami 2,25 és 3,25 teáskanál cukor közötti. Az American Heart Association azt javasolja, hogy a nők napi cukortartalmát 6 teáskanál vagy annál kevesebbre tartsák, és hogy a férfiak naponta legfeljebb 9 teáskanál. A gyümölcs ízesítésű egyéb fajták nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és ezek jobb alternatívák.

Lehet, hogy néhány tápanyagot

A gyümölcsízesített víznek van néhány megváltó tulajdonsága. Például sok gyümölcsös ízű vizet C-vitaminnal erősítenek, amely táplálja a bőrt és a csontokat. Néhány gyümölcs ízesített vizet szintén megerősítenek az E-vitamin, egy olyan antioxidáns, amely védi a sejtjeit a University of Maryland Medical Center szerint. Kis mennyiségű kalciumot, cinket, niacint és A-vitamint is kaphat a megerősített vitaminvízből.

Alsó sor

A cukorral édesített italok, például a gyümölcs ízesített víz, súlygyarapodáshoz vezethetnek, egy 2006-os cikk szerint az “American Journal of Clinical Nutrition” -ben. A cukor nagy mennyisége hozzájárul a súlygyarapodáshoz azoknál, akik cukrozott italokat fogyasztanak. A sima vizet a legtöbb időben válassza. Keressen gyümölcsöt ízesített vizeket, amelyeket cukorral vagy mesterséges aromákkal édesítenek. Ezek ugyanolyan jóak lehetnek, mint a sima víz, mert nem tartalmaznak kalóriát vagy az édes dolgokat. Ön is készítheti saját gyümölcsízesített vizet 100 százalékos gyümölcslé vagy friss gyümölcs darabok hozzáadásával a sima vízhez, javasolja a Centers for Disease Control és Prevention.