L-metionin és súlycsökkenés

Az L-metionin egyfajta aminosav, amit a szervezet a fehérjék és peptidek előállítására használ. A metionin-kiegészítők számos ember számára potenciálisan alkalmazhatóak, de nem bizonyított, hogy segít a fogyásban. Mielőtt elkezdi alkalmazni a metionin-kiegészítőket vagy bármilyen más fogyókúra-kiegészítést, beszélje meg kezelőorvosával az előnyöket, kockázatokat és lehetséges gyógyszerkölcsönhatásokat.

A szervezet metionint használ a kreatin nevű anyag, egy másik típusú aminosav létrehozásához. A metionin ként is tartalmaz, amelyet a szervezet az egészséges növekedés és az anyagcserét elősegít. Egy másik vegyület, amelyet a szervezet a metioninból termel, az úgynevezett s-adenozil-metionin vagy “SAMe”, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetben. A SAMe segít az immunrendszer normális működésének támogatásában, neurotranszmitterekben, mint a dopamin, a szerotonin és a melatonin, valamint a szervezet sejtmembránjai.

Bár a metionin önmagában nem feltétlenül segít a fogyás elősegítésében, a kreatin anyaga, amelyet a szervezetben a metioninból készítenek, valójában segíthet a fogyásban. A kreatin, monohidrát kiegészítő formájában a metionin termék potenciálisan elősegítheti az atlétikai teljesítményt és a test izomtömegét a zsírhoz. Bár a kreatin-kiegészítők széles körben elterjedtek, mint sport-teljesítménynövelők és súlycsökkentő tabletták, semmilyen meggyőző orvosi bizonyíték nem támasztja alá a kreatin ilyen célú felhasználását.

A metionin-kiegészítők segíthetnek a máj és HIV / AIDS kezelések támogatásában, valamint segítenek Parkinson-kór és húgyúti fertőzések kezelésében. Bár a metionin nem ajánlott testsúlycsökkenés vagy testmozgás szempontjából, a kiegészítés potenciálisan segíthet a pancreatitis kezelésében. A SAMe-ból ismert metioninból előállított vegyület kiegészítőként is rendelkezésre áll. A SAMe-kiegészítők segíthetnek a depresszió, a fibromyalgia, az osteoarthritis és a májbetegség kezelésében. A súlycsökkenés és a sportteljesítmény javítása mellett a kreatin-kiegészítők segíthetnek az amyotrófiás laterális szklerózis vagy “ALS”, krónikus obstruktív tüdőbetegség vagy “COPD”, izomsorvadás, skizofrénia, pangásos szívelégtelenség, magas trigliceridek, mitokondriális rendellenességek és számos egyéb egészségi állapot. Ne vegyen be metionint, kreatint vagy SAMe-t egészségi célból anélkül, hogy először beszélne orvosával.

Az aminosavak, mint a metionin, a kreatin és a SAMe gátolják a Parkinson-kór gyógyszeres levodopa felszívódását, figyelmeztet a University of Pittsburgh Medical Center. Míg metionin-kiegészítőket szed, szükség lehet extra B-komplex vitaminokra, különösen a B6-vitaminra, a B12-vitaminra és a folátra. Ez azért van, mert a metionin bevétele B-vitaminhiány esetén növelheti a homocisztein és a koleszterin szintjét, amelyek mindegyike az ateroszklerózis kockázatával jár. Még B-vitamin hiány esetén is, a nagy dózisú metionin – napi 7 gramm vagy annál nagyobb – növelheti homociszteinszintjét. A metionin napi 2 grammjának bevitele azonban nem okoz súlyos káros hatásokat. A kreatin-kiegészítők saját kockázatot is hordoznak, különösen a vesekárosodás kockázata, nagy dózisok bevitele és szívritmuszavarok.

Azonosítás

tévhitek

Előnyök

Figyelem