Táplálkozás szárított koreai tintahalban

A koreai konyha fokhagymát, fűszeres piros paprikát és jelentős levest és párolt húst, zöldséget és tésztát tartalmaz. A tenger gyümölcsei központi szerepet töltenek be a koreai kultúrában, és a szárított tintahal önmagában vagy egy ebédre vagy vacsorára való recept részeként lehet. A szárított koreai tintahal tápláló kiegészítése lehet az étrendnek, ha mérsékelten megeszik.

Táplálkozási áttekintés

Az egész szárított tintahalnak 204 kalóriája van. A szénhidráttól mentes, beleértve a cukrot és az étrendi rostot is. A kiszolgáló 42 gramm fehérje, vagyis a napi érték 84 százaléka az egyéneknek egy 2000 kalóriás étrendben. A tenger gyümölcse magas a koleszterinben, és a szárított tintahal 186 milligramm, vagyis a napi érték 62 százaléka. A diétás koleszterinszint növeli az egészségtelen koleszterinszintet a vérben, és növeli a szívbetegségek kockázatát.

Zsír

Az egész szárított tintahal 4 gramm zsírt tartalmaz és nem tartalmaz transz zsírt. A kalmár az omega-3 zsírok legfőbb étrendi forrása, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A szívbetegség kockázata csökkenhet, ha hetente két adag ételt fogyaszt, mert omega-3 zsírokat tartalmaz. A szív egészséges zsírok egyéb forrása a zsíros hal – például a tonhal, a lazac, a hering – és más kagylók, például a rák és a rák.

Nátrium

Az egész szárított tintahal 608 milligramm nátriumot tartalmaz. A nátrium növeli a vérnyomást, és fokozhatja a szívbetegség és a stroke kockázatát. Az egészséges felnőtteknek napi 2300 mg nátriumot kell meghaladniuk, míg a hipertónia és az idősebb felnőttek esetében az USDA szerint 1500 mg-nak kell lennie. Nátriumot kapsz, ha elkészíted a szárított koreai tintahalat sós mártással, például szójaszószsal vagy halszószal.

Kalcium és vas

A szárított koreai tintahal a kalcium napi értékének 16% -át és a vas napi értékének 10% -át adja. A kalcium fontos tápanyag az erős csontok és fogak építésére és fenntartására. A tejtermékek, a tofu és a narancslé, valamint a konzerv halak szintén magasak a kalciumban. A vas szükséges a vashiányos vérszegénység megelőzéséhez. A gyermektartalmú korú gyermekek és a gyermekek nagyobb kockázatot jelentenek a nem megfelelő vasbevitelre. Az állati eredetű forrásokból származó vas, mint a tintahal, jobban felszívódik, mint a növényi alapanyagokból származó vas, például a bab.